Известие

Collapse
No announcement yet.

Свети лампа след диагностика.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свети лампа след диагностика.

Колеги моля за помощ или съвети. Проблема на колата е следния. При запалване най- вече сутрин при въртене на ключа колата пали и гасне. Веднага след това въртя и колата си пали и работи ,но притриса и се едно работи на 3 цилиндъра пука и трещи и глъхне. Това е докато изфорсирам колата няколко пъти и след това работи перфектно. С този проблем отидох на диагностика в АЛЕКСАНДЪР АУТО. След диагностиката обаче ми светна и лапата на таблото която показва се едно пръскалка. В АЛЕКСАНДЪР АУТО казаха че всичко било ок по колата и да си я карам. Също казаха и че щяла да угасне лампата сама но вече 5 дена не гасне. И стария проблем още си го има. От какво може да е всичко това? Моля за помощ. Колата е 145 1.4 t.s

Първоначално публикувано от vazi Покажи съобщение
    Колеги моля за помощ или съвети. Проблема на колата е следния. При запалване най- вече сутрин при въртене на ключа колата пали и гасне. Веднага след това въртя и колата си пали и работи ,но притриса и се едно работи на 3 цилиндъра пука и трещи и глъхне. Това е докато изфорсирам колата няколко пъти и след това работи перфектно. С този проблем отидох на диагностика в АЛЕКСАНДЪР АУТО. След диагностиката обаче ми светна и лапата на таблото която показва се едно пръскалка. В АЛЕКСАНДЪР АУТО казаха че всичко било ок по колата и да си я карам. Също казаха и че щяла да угасне лампата сама но вече 5 дена не гасне. И стария проблем още си го има. От какво може да е всичко това? Моля за помощ. Колата е 145 1.4 t.s
    В общ технически раздел има тема за "АЛЕКСАНДЪР АУТО" Поразгледай я и мисля, че ще намериш отговор на въпросите си.
    Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
    Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
    Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Тва "сама ще угасне" е отбиване на номера. Няма такова нещо. Просто нищо не са направили. Иди в читав сервиз за диагностика. В общ технически си избери някой който ти е най-удобен и действай.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Е как може да има такива сервизи? Преди диагностиката поне не светеше лампата. А кои сервиз препоръчвате?

Comment

Колега ако си от софия драсни едно лс ще ти кажа 2 сервиза в които съм ходил на диагностика и съм останал доволен.... и то точно заради тази лампа! Тази лампа е т.н "дюза" лампа и свети 1- ако е развален Дебитомера 2- ако е развалена ламбда сондата и 3- ако имаш проблем с дюзите. Ако е от дюзите може да сипеш добавка в бензина която е на фирмата EAGLE - 10 лв в едно черно шишенце и бензин 100 октана. а ако са останалите две са направо за смяна.... което е вече по скъпият варянт. Другото което мога да те посъветвам е да гледаш в компютъра когато правят диагностика навсякъде вече е на Български език и ще прочетеш каква е грешката която изписва... И накрая да ти кажа ако сменяш дебитомер или ламбда сонда да са само на БОШ ! Успех...

Comment

Мерси колега а на теб при палене пукаше ли ти и се едно работи на 3 цилиндара?

Comment

Мерси колега а на теб при палене пукаше ли ти и се едно работи на 3 цилиндара?
              Струва ми се,че си за дебитомер! Виж си и свещите!!
              Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
              Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
              Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

А това пукането и плякането се едно работи на 3 цилиндъра сутрин може ли да е от дебитомер

Comment

Колега, вместо да гадаем, по-добре иди на диагностика. Така няма как да кажем от какво точно е.

---------- Post added at 23:49 ---------- Previous post was at 23:47 ----------

Първоначално публикувано от kemakoz Покажи съобщение
                  Колега ако си от софия драсни едно лс ще ти кажа 2 сервиза в които съм ходил на диагностика и съм останал доволен.... и то точно заради тази лампа! Тази лампа е т.н "дюза" лампа и свети 1- ако е развален Дебитомера 2- ако е развалена ламбда сондата и 3- ако имаш проблем с дюзите. Ако е от дюзите може да сипеш добавка в бензина която е на фирмата EAGLE - 10 лв в едно черно шишенце и бензин 100 октана. а ако са останалите две са направо за смяна.... което е вече по скъпият варянт. Другото което мога да те посъветвам е да гледаш в компютъра когато правят диагностика навсякъде вече е на Български език и ще прочетеш каква е грешката която изписва... И накрая да ти кажа ако сменяш дебитомер или ламбда сонда да са само на БОШ ! Успех...
                  Тая лампа показва че е регистрирана неизправност в инжекционната система!
                  А добавките, ако не са наливани преди, повече ще навредят отколкото да помогнат!

Comment

Тъкмо купих добавка и мислех утре да я сипя.

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Колега, вместо да гадаем, по-добре иди на диагностика. Така няма как да кажем от какво точно е.

---------- Post added at 23:49 ---------- Previous post was at 23:47 ----------

Тая лампа показва че е регистрирана неизправност в инжекционната система!
                      А добавките, ако не са наливани преди, повече ще навредят отколкото да помогнат!

Защо колега обясни Аз вече два пъти сипвах добавка заради бензиновата помпа... но нито се скапа нещо нито по добре стана... а помпата се оправи от релето... в много сервизи ми хвалят тази добавка...

Comment

Първоначално публикувано от kemakoz Покажи съобщение
                        Защо колега обясни Аз вече два пъти сипвах добавка заради бензиновата помпа... но нито се скапа нещо нито по добре стана... а помпата се оправи от релето... в много сервизи ми хвалят тази добавка...
                        Ако никога не е сипвано добавка, има голяма вероятност да откърти много боклуци и да ги набие в дюзите. Тогава вместо подобрение имаме обратен ефект
                        Това е рискът.

Comment

Колеги след диагностиката която направих се оказа ,че лампата която е светела е от един бушон. Сменихме го и угасна но проблема си остана. Оказа се обаче, че е изгоряла ламбда-сондата може ли това с паленето сутрин да е от нея?

Comment

Колеги след диагностиката която направих се оказа ,че лампата която е светела е от един бушон. Сменихме го и угасна но проблема си остана. Оказа се обаче, че е изгоряла ламбда-сондата може ли това с паленето сутрин да е от нея?
                            може

пп какъв бушон сте сменили

Comment

Сменихме обикновените бущони и двата които седят под една пласмаса при акумулатора там има и релета.

Comment

Working...
                              X